Τετάρτη 20 Ιουνίου 2018

Andre Serfontein, αφιέρωμα στο ζωγράφο







Αντί προλόγου
Έργα του Andre Serfontein είδα για πρώτη φορά στο διαδίκτυο, αφού έως τώρα δεν έχει κυκλοφορήσει καμιά μονογραφία του. Από την πρώτη στιγμή με μάγεψε το χρώμα του, η τεχνική του, αλλά και ο τρόπος που παρουσιάζει τα έργα του. Ο τεμαχισμός τού θέματος, η εμφανής χρήση ποσότητας χρωματικής πάστας με την οποία «χτίζει» το έργο του αλλά και τα κάδρα του.
Επίσης η λεπτομερειακή απεικόνιση του αντρικού σώματος μέσω του χρώματος, σου δίνει την αίσθηση πως το έργο είναι πλασμένο με το χρώμα. Πως έχεις να κάνεις με μια λεπτομέρεια από γλυπτό.
Δεν θα αναφέρω περισσότερα, εξάλλου το μικρό αυτό προλογικό σημείωμα έχει σαν σκοπό να λειτουργήσει σαν ένα πρώτο «κλικ» πάνω στο έργο του Andre Serfontein και δεν φιλοδοξεί να περάσει σε καμιά περαιτέρω μελέτη και ανάλυση του έργου του, αν και θα άξιζε τον κόπο. Ένα έργο που ούτως ή άλλως είναι εν εξελίξει!
gayekfansi.blogspot.com


 
 
Ο Andre Serfontein για τη ζωγραφική του
Από όσο μπορώ να θυμηθώ, πάντα ζωγράφιζα και προσπαθώ να ζωγραφίζω με πάθος. Κάτι που συνεχίζεται σε καθημερινή σχεδόν βάση. Λατρεύω τη μυρωδιά του χρώματος, κυρίως των λαδιών και των διαλυτών τους, αλλά και την επεξεργασία του χρώματος και την ελαφριά σχεδίαση των εικόνων πάνω στη κενή λευκή επιφάνεια του καμβά με χρώμα, και βέβαια και την όλη ατμόσφαιρα των ατελιέ. Είναι ένα συναρπαστικό ταξίδι, ένα ταξίδι που δεν είναι ποτέ χωρίς εκπλήξεις!
Εμπνέομαι, ως επί το πλείστον, από την αντρική ομορφιά. Η φόρμα η μετουσίωση ενός σώματος σε χρώμα και γραμμή, πάνω στον καμβά μου, που ερμηνεύω και που ουσιαστικά είναι το δικό μου το βλέμμα, δίνουν στην τελική εικόνα να έχει μια ιδιαίτερη ποιότητα και αντικατοπτρίζει τη δική μου διάθεση και συναισθηματική ερμηνεία πάνω στα πράγματα γύρω μου.
Για μένα το λάδι, οι ελαιογραφίες, είναι το προτιμώμενο και ενδεδειγμένο μέσο για τη δουλειά μου. Γι᾿ αυτό και το προτιμώ, αλλά και το σχέδιο με κάρβουνο και η ακουαρέλα, που δίνουν άλλη «ανεξαρτησία» είναι και αυτά υλικά που χρησιμοποιώ. Πάντα καλής ποιότητας μια και αυτό επηρεάζει το αποτέλεσμα καθώς και την αντοχή του έργου στο χρόνο.
Αρκετή δουλειά μου ο λάτρης της ζωγραφικής μπορεί να βρει στο Instagram. Παρόλο που μπορούμε να είμαστε χωρισμένοι από τους ωκεανούς, το διαδίκτυο και οι διεθνείς εταιρείες έχουν διευκολύνει την επικοινωνία στο παγκόσμιο χωριό μας.




 Έργα: © Andre Serfontein

Σελίδα του Andre Serfontein στο Instagram:



















 


 

 



 








 








Ο Andre Serfontein, πρώτος από αρ. με τα μοντέλα του πίνακά του.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου